Kuivajääpuhallus teollisuuspuhdistukseen

Tehokas ja nopea, mutta hellävarainen ja ympäristöystävällinen kuivajääpuhallus mahdollistaa herkkienkin materiaalien puhdistamisen kaikissa teollisuuskohteissa. Teollisuudessa on perinteisesti käytetty hiekkapuhallusta, mekaanista puhdistusta tai kemikaali- ja korkeapainopesua, mutta ne aiheuttavat usein erilaisia haittoja materiaaliin tai ympäristöön. Jääpuhalluksessa käytetty kuivajää on täysin myrkytöntä, eikä se esimerkiksi kuluta tai naarmuta materiaaleja.

Kuivajääpuhalluksessa käytettävä Co2-kuivajää puristetaan -78°C pelleteiksi/hiilihappojäärakeiksi, joita sitten ammutaan puhdistettavaan kohteeseen paineilman avulla. Huippukylmä puhallus aiheuttaa kylmäshokin, jonka on mahdollista muuttaa materiaalin ominaistilavuutta. Jääpelletit laajenevat noin 800-kertaiseksi osuessaan puhdistettavaan pintaan, irroittaen näin lian tehokkaasti. Kuivajääpelletit haihtuvat kaasuksi ja irrotettu lika jää pinnalle kuivana.

Kuivajääpuhallus mahdollistaa puhdistuksen tuotantoa keskeyttämättä

Puhdistuskohteista esimerkiksi tuotantovälineet pystytään usein puhdistamaan koneita purkamatta, parhaassa tapauksessa jopa tuotantoa keskeyttämättä. Kuivajääpuhallus mahdollistaa puhdistustyön hankalistakin paikoista, kuten myös pinnoilta joihin ei saa jäädä vieraita aineita.

Teollisuuskohteiden lisäksi pystymme omissa toimitiloissamme tekemään enintään 1m x 1,2m kokoisten kappaleiden puhallusputsausta. Esimerkiksi irrallisten muottien puhallus onnistuu niin, että muotti toimitetaan meille, se kuivajääpuhdistetaan ja toimitetaan sitten takaisin asiakkaalle.

Valitse luottokumppani

Meillä on vuosien kokemus kuivajääpuhdistuksen hyödyntämisestä kumiteollisuudessa. Suurin asiakkaamme on Nokian Renkaat Oyj, joka hyödyntää kuivajääpuhallusta rengasmuottien puhdistuksessa.

Co2-kuivajään myynti ja toimitus

Valmistamme, myymme ja toimitamme Co2-kuivajäätä myös muille toimijoille ammattikäyttöön. Kuivajää tehdään aina tilauskohtaisesti suurina massoina, pienin mahdollinen tilausmäärä on 100 kg. Toimitamme kuivajäätä ympäri Suomen, pystymme tarvittaessa tekemään kuivajään hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.